Scroll to top
Get In Touch
Mr. Treublaan 7, 1097 DP Amsterdam, The Netherlands,
bindu.deknock@crosslinklegal.com
M: +31.6.4027.6136

Over het boek

IINHOUD

Beschrijving

Communicatie tussen de beroepsgroepen is noodzakelijk en dus is Noot voor Noot bedoeld voor zowel muzikanten als juristen.
Je krijgt dus meer dan alleen het algemene kader van het muziekrecht. Juristen die bij muziekzaken betrokken raken, beschikken zelden over de broodnodige muzikale kennis. Zij krijgen in Noot voor Noot de basisbegrippen van de muziektheorie en -productie verklaard en nemen zo een kijkje in de dagelijkse werkzaamheden van de muzikant. Noot voor noot versmelten muziek en recht tot muziekrecht.

De frustratie van muzikanten is vaak dat ze geld verliezen of mislopen, niet zelden omdat ze het recht onvoldoende begrijpen. Noot voor Noot is geschreven door Bindu De Knock, advocaat en muzikant/producer. Zij kent en begrijpt beide werelden en weet dat Intellectuele Eigendomsrechten creatie stimuleren, maar ook averechts kunnen werken. Noot voor Noot leert de muzikant het recht in zijn voordeel in te zetten. Het boek geeft ademruimte om vrij te kunnen creëren én maakt dat creatie zich in inkomen kan vertalen.

Anders dan in veel boeken over muziekrecht, plaatst De Knock voor de muzikant alle relevante rechten daadwerkelijk in een muzikale context, met tal van praktijkvoorbeelden, inclusief links naar audiovoorbeelden die via deze website te beluisteren zijn. Zo kan de lezer horen wat er bedoeld wordt met specifieke auteursrechtelijke termen. Het recht wordt tastbaar, of liever nog hoorbaar gemaakt.

De heldere, behapbare hoofdstukken van Noot voor Noot stellen muzikanten in staat om autonoom en minder manipuleerbaar te worden. Met Noot voor Noot heb je het recht in handen en bouw je je muziekcarrière op een stevig fundament. Wanneer is er sprake van inbreuk en wanneer niet? Wat moet je doen wanneer het mis gaat? Door muziek te ontleden, legt De Knock muzikanten uit waarop zij dienen te letten bij het componeren en produceren. Wanneer gaat een stijlnabootsing bijvoorbeeld te ver?

 

 

 

DOWNLOADS

Teaser hoofdstukken

Hieronder kunt u een aantal teasers downloaden. Zo krijgt u een indruk van wat u van het boek mag verwachten

SPECIFIICATIES

Aanvullende gegevens

Noot voor Noot: inleiding muziekrecht
Auteur: Bindu De Knock
Taal: Nederlands
Doelgroep: o.a. muzikanten, labels, muziekproductie studio’s, muziek agency’s, juristen
Genre: non-fictie, juridisch, muziek
Platform: papier
Uitgever: deLex
Publicatiedatum: 10 juli 2015
Prijs: 29,50 EUR
ISBN: 978-90-8692-053-2
Pagina’s: 192

We use cookies to give you the best experience.